Hyra takläggare i Stockholm

Börjar det bli dags för bostadsrättsföreningen där du sitter med i styrelsen att hyra takläggare i Stockholm? Eller börjar taket på din villa att se lite risigt ut? Oavsett vilket kommer du i den här texten att få tips kring hur man kan gå till väga för att resultatet ska bli så bra som möjligt. En takomläggning är en stor investering som man inte vill behöva göra om inom de närmsta 30åren.

Olika takläggare, olika material

Det finns takläggare och snickerifirmor som klarar de flesta typer av tak så länge inte lutningen på det ställer till med problem. När det gäller villor i Stockholmsområdet är takpannor vanligast, oavsett om de är enkel- eller dubbelkupiga och gjorda av tegel eller betong så är det en typ av tak som är ganska enkel att arbeta med även om det är tungt och tar mycket tid.

Har fastigheten du bor i takplåt är det en plåtslagare du ska vända dig till. Det olika bitarna svetsas samman och det klarar man knappast som lekman. Är ditt nuvarande tak av eternit krävs det i regel en fackman för att riva och forsla bort det eftersom materialet innehåller farlig asbest.

Ta in flera offerter

Om du ska hyra takläggare i Stockholm är det bra att veta att du troligen kommer att tjäna pengar på att begära in offerter från flera aktörer i branschen. Men men välj inte enbart med plånboken utan se till så att du får en skicklig yrkesman med F-skatt. Då gäller försäkringen vid olycksfall och du kan även få ROT-avdrag för den del av kostnaden som utgörs av hantverkarens arvode.

Hyra takläggare i Stockholm, vi ger tipsen

Att hyra takläggare i Stockholm och sedan bli nöjd med upphandlingen handlar mycket om att vara tydlig innan avtal sluts. Ett projekt bör ha en deadline, hålls den inte ska man kunna få avdrag på priset. Alla måste veta vems ansvar det är att städa, ta bort befintligt tak och hyra byggnadsställning samt annan skyddsutrustning. En takläggare kan även ge råd på planeringsstadiet och hjälpa dig att ta beslut om vad för sorts tak som passar på fastigheten

Taket är pricken över i:et

Ett snyggt tak gör stor skillnad när man tittar på ett hus utifrån. Att hyra takläggare i Stockholm kan även innebära att man sänker sina uppvärmningskostnader, om man isolerar taket ordentligt. Tänk på att tak måste kunna hållas efter vid till exempel kraftigt snöfall. Vilket material du väljer avgör hur länge taket kommer att hålla innan du behöver byta ut det igen. Vanliga takpannor hör till de absolut mest hållbara alternativen. Ett sådant tak är dessutom relativt enkelt att lägga.